diumenge, 30 d’octubre del 2011

DITS DE BRUIXA

Ingredients (per a 20 dits)

·        100 grs. de mantega
·        100 grs. de sucre
·        2 ous
·        1 cullereta d'essència de vainilla
·        300 grs. de farina
·        1 pessic de sal
·        Ametlles crues (marcones)
·        Una mica de melmelada de maduixa


Preparació:

(Va bé treure la mantega del frigorífic una hora abans de fer els dits, perquè sigui tova)

En un bol es barregen la mantega, el sucre, la vainilla, els ous i la sal.

Quan tot està ben barrejat, afegir-hi la farina, i amassar-ho bé.

Posar l'atuell 30-45 minuts a la nevera, tapat amb paper film.

Passat aquest temps, amb l'ajuda d'una cullera sopera, anar agafant parts de massa, i formar els dits (no fer-los massa gruixuts, que a l'enfornar creixen un xic). Amb l'ajut d'un escuradents, fer les ratlles que imiten els nusos de les articulacions del dit. Afegir-hi una ametlla com si fos l'ungla pressionant una miqueta.

Anar disposant els dits ja acabats en una safata recoberta amb paper de forn o amb un silkpad.

Posar al forn (pre-escalfat) a 180º durant 15-25 minuts (depèn del gust del cuiner, i del gruix dels dits. Com més gruixuts, més temps).

Treure del forn, deixar refredar uns 3 ó 4 minuts, i acabar-los traient cada ungla, dipositant en el forat que ha quedat  en la galeta una punta de melmelada de maduixa i tornant a posar l'ungla a lloc pressionant un xic perquè la melmelada surti pel voltant com si fos sang. Retirar l'excés de melmelada si n'heu posat massa.

I ja està. Són fastigosos, però molt bons. i per Halloween són molt apropiats (tot i que jo sóc més de castanyes i boniatos)


(Josep Murlà)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada