Ingredients (per a 20 dits)
· 100 grs. de mantega
· 100 grs. de sucre
· 2 ous
· 1 cullereta d'essència de vainilla
· 300 grs. de farina
· 1 pessic de sal
· Ametlles crues (marcones)
· Una mica de melmelada de maduixa
Preparació:
(Va bé treure la mantega del frigorífic una hora abans de fer els dits, perquè sigui tova)
En un bol es barregen la mantega, el sucre, la vainilla, els ous i la sal.
Quan tot està ben barrejat, afegir-hi la farina, i amassar-ho bé.
Posar l'atuell 30-45 minuts a la nevera, tapat amb paper film.
Passat aquest temps, amb l'ajuda d'una cullera sopera, anar agafant parts de massa, i formar els dits (no fer-los massa gruixuts, que a l'enfornar creixen un xic). Amb l'ajut d'un escuradents, fer les ratlles que imiten els nusos de les articulacions del dit. Afegir-hi una ametlla com si fos l'ungla pressionant una miqueta.
Anar disposant els dits ja acabats en una safata recoberta amb paper de forn o amb un silkpad.
Posar al forn (pre-escalfat) a 180º durant 15-25 minuts (depèn del gust del cuiner, i del gruix dels dits. Com més gruixuts, més temps).
Treure del forn, deixar refredar uns 3 ó 4 minuts, i acabar-los traient cada ungla, dipositant en el forat que ha quedat en la galeta una punta de melmelada de maduixa i tornant a posar l'ungla a lloc pressionant un xic perquè la melmelada surti pel voltant com si fos sang. Retirar l'excés de melmelada si n'heu posat massa.
I ja està. Són fastigosos, però molt bons. i per Halloween són molt apropiats (tot i que jo sóc més de castanyes i boniatos)
(Josep Murlà)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada